Publicerede artikler

 

 

Livsbladet - Præmaturforeningen 2013

 

 

 

 

 

 

 

Slyngeskolen - Blogindlæg 2013

http://slyngeskolen.dk/signalstaerk-hvad-er-det/

 

Sensitiv Familie - Blogindlæg 2013

http://gammel.sensitiv-familie.dk/gaesteblogindlaeg-saerligt-sensitiv-eller-signalstaerk/

 

 

 

 

 

Sensitive børn kan være udadreagerende og temperamentsfulde

 

Der har været megen tale om særligt sensitive børn den seneste tid. De sensitive børn opfatter, føler og bearbejder kraftigere end de fleste. Der er ifølge forsker Elaine N. Aron cirka 20% af en årgang der er særligt sensitive. Sensitiviteten kommer i forskellige grader og kan vise sig på forskellige områder. 

Børnene karakteriseres ofte som værende tænksomme, bekymrede, afventende, indadreagerende, tilbagetrukne og stille. De bryder sig ikke om at deltage i vilde lege, og de er ikke meget for at være i centrum. 
 

 


Man vokser sig ikke fra at være signalstærk. Det er en del af barnets personlighed. Noget der vil følge barnet hele livet igennem.

De signalstærke børn er ofte meget sensitive, og selvom det ikke altid ser sådan ud, så samarbejder de faktisk på deres helt egen måde. Derfor vil børnene også udvikle sig meget forskelligt afhængigt af hvad barnet møder gennem opvæksten og hvilken personlighed barnet har, udover at være signalstærk. Ofte vil du derfor se beskrivelser af de yngste signalstærke børn. 

Når de signalstærke bliver større

Spørger man de fleste mødre, fædre, lærere eller pædagoger vil de mene at de benytter sig af anerkendende pædagogik. Det er nærmest et skældsord at beskylde nogen for ikke at bruge det.

 

Men anerkendende tilgang er faktisk en speciel måde at forstå verden på og det kræver solid efteruddannelse eller træning at kunne bruge den i praksis. 

 

Er du anerkendende?

Børns Angst

Jeg oplever at flere og flere forældre henvender sig til mig fordi deres barn lider af angst. Muligvis fordi antallet af børn med angst er i stigning.  

Angst er præget af mange misforståelser og en del tabu og derfor sker det ofte at det angste barn presses ud i situationer som skaber endnu mere angst.

 

Lyttende Tilgang - Overbygningen til det anerkendende

 

Når du bruger lyttende tilgang, så anerkender du ikke bare dit barn og din omverden, men lever efter det i dine handlinger. 

 

At tale sammen - På den gode måde

 

Kommunikation foregår altid i flere trin. Vi siger noget – Det modtages og bearbejdes – Der kommer en respons, som medfører endnu en modtagelse og bearbejdning men denne gang hos den første afsender.